WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

2022-06-09

April 2022: Samen de Generatietuin schoon houden

Als vrijwilliger van de Generatietuin maak ik geregeld een wandeling langs en door de Generatietuin. Even kijken daar hoe de planten zich ontwikkelen, genieten van al het groen en van de rust die er heerst. Deze keer liep ik vlak achter twee oudere heren met allebei een klein hondje aan de lijn. Gezellig keuvelend liepen deze twee mannen voor mij uit. Net toen ik ze wilde inhalen lieten ze de honden los en zei de ene man: “Kijk wat leuk, hij weet al precies waar hij heen moet’. De honden liepen de Generatietuin in en ik kreeg een vriendelijk groet bij het passeren. De heren volgden hun honden. Zij hadden niets kwaads in het zin en beleefden een mooie zondagochtend met zijn tweetjes. Ik had hen eigenlijk moeten zeggen dat het niet de bedoeling is om honden vrij te laten lopen in de Generatietuin. Hen uitleggen dat wij er last van hebben als we bij het onkruid wieden poep vinden en gegraaf in de borders. Ik had natuurlijk een opmerking moeten maken. Maar om bij deze mannen die zich van geen kwaad bewust waren voor politieagent te spelen, stond me enorm tegen.
Op verschillende plaatsen staan bordjes, waarop we aangeven hoe de Generatietuin gebruikt kan worden. De tuin is voor iedereen vrij toegankelijk. We zijn heel blij met alle bezoekers en horen graag dat mensen genieten van de tuin. Het is juist de bedoeling dat iedereen kennis maakt met de vele niet alledaagse bomen, heesters en planten. Als  vrijwilligersgroep waarderen wij de vele gesprekken en toevallige ontmoetingen in de tuin. De tuin is van Wierdenaren voor Wierdenaren.
Zonder enkele regels kan dit niet. Eén daarvan is: LIJN UW HOND AAN IN DE GENERATIETUIN! Zodra u de tuin uit bent gelopen richting de Klumpershoekweg mag de hond weer vrij lopen.

Infobord 2.jpg

Helga Sasbrink - 19:03:47 | Een opmerking toevoegen