WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

Kunstmarkt tijdens Burendag

Wat een geweldig geslaagde kunstmarkt in de Generatietuin! We hoopten op een goede opkomst, maar dit hadden we niet verwacht! Zoveel mensen die de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen. Wij willen dan ook alle kunstenaars, catering, muziek, EHBO, vrijwilligers, bezoekers bedanken voor de mooie en positieve reacties! Hieronder een impressie van deze dag.


Kunstmarkt 25 september 2021

Zaterdag 25 september van 13.00 -17.00 uur, tijdens de Landelijke Burendag, organiseren wij samen met Culturele Raad Wierden een kunstmarkt bij de Generatietuin Wierden. Er zijn 28 kunstenaars aanwezig met de volgende kunstvormen.

Schilderkunst, Goudsmid, Glaskunst, Pentekeningen, Sieraden, Mozaïek, Textielkunst, Linodruk, Zilversmid, Fotografie.

Wij hanteren op deze dag de maatregelen volgens https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 die tijdens de kunstmarkt gelden! 

Hieronder alle deelnemende kunstenaars.

 


. 

Kunstschilder

Bertus Seinen is geboren in Wierden: "Ik ben al van jongs af aan creatief bezig en na het volgen van de opleiding etaleur/decorateur aan de DEVA-vakschool in Almelo is dat steeds verder ontwikkeld, vandaar ook mijn beroep: etaleur. Sinds 2012 deelnemer in de Kunstfabriek in Nijverdal. Ik heb reeds verschillende exposities hier in de regio gehad en ook deelgenomen aan een kunstenaars symposium in Oostenrijk. Meer van mijn werk is te zien op 

www.bertusseinen.nl. "
Kunstenaar

Willy Alferink uit Lochem maakt unieke KUNSTwerken die zijn gemaakt van polystyreenschuim, glasvezeldoek en een kunsthars. Deze materialen vormen de basis voor al z`n zelfgemaakte sculpturen want hierna beplakt hij de sculptuur met extreem kleine scherven porselein. Porselein afkomstig van kringloopwinkels knipt hij met een tang  op het juiste formaat, plakt het op en tenslotte wordt de gehele sculptuur ingevoegd en opgepoetst. Het is totaal wat anders dan mozaïeken, zelf noemt hij het porseLIJMen. Kom kijken en ontdek met hoeveel passie en geduld z`n creaties tot stand komen. 

www.willyalferink.nlKunstenaar

Johannes Dollen is geboren en getogen in Twente. Naast zijn werk als zelfstandig architect en voormalig galeriehouder, schildert hij sinds 2002 als autodidact in meerdere technieken en stijlen. Hij signeert zijn schilderijen met zijn pseudoniem Mannès J. Zijn onderwerpen zijn over het algemeen natuur en landschap, welke zowel figuratief als geabstraheerd worden uitgewerkt. Zijn schilderijen tonen een erg persoonlijke kleurgevoeligheid. Naast rood en geel, traditioneel gekoppeld aan energie en vitaliteit, nemen de kleuren blauw en paars een steeds belangrijker plaats bij hem in. 

https://johannesdollenart.jouwweb.nlKeramiste

Louise Bierhuizen werkt zowel figuratief  als abstract meestal gebruikt ze glazuren voor de afwerking Rakugestookte sculpturen  hebben haar voorkeur.

Beeldhouwer & Vormgever

Dolf Bierhuizen: Een beeld ontstaat bij hem niet tijdens het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en als het ware erin te kruipen   Zijn Beelden worden super afgewerkt met olie voor binnen of beits voor  buiten. Sinds 2010 heeft hij samen met zijn vrouw Louise achter hun woning op 1600m2 aan de Haarloseweg 6 Borculo. Beeldentuin AJ & LW Bier aangelegd. 

 www.beeldentuin-gelderland-exposities.nlSchilderkunst

Herman Stiggelbout Na zijn werkzame leven als huisarts kreeg Herman Stiggelbout (1955, Wierden) meer tijd voor zijn creatieve ideeën. Meubelmaken en houtsnijden hadden al langer zijn interesse. De bekende Wierdense schilder Jan Aanstoot inspireerde hem tot het schilderen met olieverf, waarin hij zich verder bekwaamde aan de Academie voor realistische schilderkunst Art Partout in Deventer. Met oog voor detail en veel geduld groeien zijn werken geleidelijk tot hun uiteindelijke vorm. Schilderkunst

Paul Tieke

Maak kennis met Paul Tieke, een kunstenaar uit Almelo met een dynamische, kleurrijke schilderstijl. Hij maakt gebruik van verschillende materialen en technieken. Al zijn kunst wordt gemaakt naar waarneming en de techniek varieert van tekeningen en aquarel tot olie- en acrylverf. De onderwerpen voor zijn werk zijn landschap, stilleven en portret, maar bovenal werkt hij in samenwerking met model. Zijn jarenlange ervaring en passie brengt hij tevens graag over in cursussen en workshops.

www.paultieke.nlZilversmid

Annemiek van Hecke

In 2019 ben ik mijn eigen ‘Atelier De Gouden Vis’ gestart met waar ik sieraden  van goud en zilver vervaardig. Bij het ontwerpen van sieraden haal ik mijn inspiratie  vaak uit de natuur. Daarnaast is iedere keer weer een leuk avontuur om samen met de klant tot waardevol sieraad te komen. Dit voorjaar ben ik winnaar geworden van de publieksprijs van de zilverchallenge die uit was geschreben in het kader van de Nationale Zilverdag 2021 te Schoonhoven, een enorme opsteker. Ik vind het goudsmeden een prachtig ambacht waar creativiteit, technisch inzicht, procesmatig denken en vakmanschap samenkomen. Ik hou van de eindproducten waaraan je kunt zien dat het met liefde en handmatig gemaakt is. 

https://www.atelierdegoudenvis.nl/Schilderkunst

Harry Soepenberg

Soepenberg is een natuurliefhebber en vertaalt dat in zijn schilderijen van landschappen, stads- en dorpsgezichten en wolkenluchten. “Ik kies voor steeds meer verdieping, het licht en de compositie zijn heel belangrijk.” Hij schildert graag buiten. Daarnaast maakt hij foto’s, waarvan hij een schilderij maakt. Hij kiest voor eigen foto’s om wel een gevoel te hebben bij hetgeen hij schildert. “Ik houd van het landschap in mijn omgeving, maar ook Drenthe trekt mij bijzonder”, aldus de kunstenaar, die in het dagelijks leven in de zorg bij De Baalderborg in Hardenberg werkt. 

www.harrysoepenberg.exto.nlSchilderkunst

Ruud van der Meulen

Ruud van der Meulen is geboren in Eindhoven in 1957, en opgegroeid in 's-Hertogenbosch .  In 1986 studeerde hij af aan de Akademie voor Beeldende Vorming  in Tilburg.  Daar heeft hij les gehad van o.a. Jan Dibbits, Arno van de Mark, René Daniels, Chris Manders en Nico Molenkamp. Zijn afstudeerbegeleider was Marlene Dumas. Ruud van der Meulen woont in Wierden , waar hij ook zijn atelier heeft. Al in zijn studentenperiode  heeft Ruud van der Meulen interesse voor calligrafie, lettervormen, berichten, foto's en beelden in kranten. Tot op de dag van vandaag komen deze thema's terug in zijn werk. Gegrepen door de ideeën van Wassily Kandinsky, maakt hij schilderijen die neigen naar abstractie maar toch altijd gebaseerd zijn op realistische beelden uit de  herinnerde werkelijkheid.  Het werk van   Pollock,  de Kooning,  Caravaggio,  Rembrandt,  Goya en Hieronimus Bosch zijn inspiratiebonnen. Hij werkt veel met olieverf aangebracht op doek of op hout.  Een onderschildering van acrylverf zweemt soms hier en daar door de olieverflaag heen.  Af en toe ontstaat er bij de kijker verwarring door de heldere kleuren die van der Meulen gebruikt  . Deze heldere kleuren en de calligrafische lijnen, lijken  regelmatig in contrast te staan met de thema's die de kunstenaar verwerkt. De beelden zorgen bij de beschouwer voor dezelfde vraagtekens die  van der Meulen heeft als hij zijn onderwerpen uitkiest:  Wat blijft er in onze herinnering hangen?

https://ruudvandermeulen.weebly.com/Linodruk

Marianne van den Eynde

Marianne van den Eynde, geboren 1 november 1960 te Heythuysen. Na de Academie voor Beeldende vorming te Tilburg in 1984 waar ik o.a. les gehad heb van Marlène Dumas en Jan Dibbets voltooid te hebben ben ik voornamelijk als docente tekenen en kunstgeschiedenis op verschillende scholen- waaronder mijn huidige school de Waerdenborch te Holten - werkzaam geweest. Daarnaast ben ik me in mijn eigen atelier blijven ontwikkelen. Mijn interesse ligt met name in grafische technieken als linosnede en houtsnede. De weerstand van het materiaal, het terugbrengen tot de essentie van een zwart en wit, het kunnen reageren op toevalligheden en de schier eindeloze mogelijkheden in het voortborduren op de gemaakte drukken maken het voor mij geliefde technieken. Het koppelt ook ambachtelijkheid en verstilde concentratie aan experiment.Mijn thema’s zijn altijd gekoppeld aan een zichtbare werkelijkheid, maar teruggebracht tot een bepaalde essentie.

https://mariannevandeneyndeart.weebly.com/
Schilderkunst

Jan Aanstoot

‘Schilderen gaat natuurlijk nooit emotieloos, maar het is pertinent niet zo dat ik een emotie oproep om die te gaan schilderen. Er is een doek en daar moet een beeld op, en dat beeld met zijn vorm en kleur, daar gaat het om. Dat beeld zit in mijn hoofd, daar begin ik mee en het kan totaal anders worden, maar het gaat om het beeld’.

https://aanstoot.net/Schilderkunst

Veronique Kleinjan

De afgelopen jaren stond mijn atelier aan de Erve Kielweg in Wierden. Vanaf het moment dat ik afstudeerde aan de kunstacademie in 2007 tot nu, is dit mijn werkplaats geweest. Voor nu kies ik voor een atelier aan huis, en werk vanaf daar verder aan mijn schilderijen. Naast het schilderen, teken ik graag en heb ik een voorliefde voor grafisch werk. In mijn werk laat ik me inspireren door architectuur, constructies en landschappen. De ruimtelijkheid die hier bestaat of gesuggereerd wordt, leg ik vast in mijn composities. Glaskunst

Herma Peterman

Jaren geleden ben ik door een workshop in aanraking gekomen met glas. Ik was direct razend enthousiast over het werken met dit materiaal en volgde lessen bij verschillende glaskunstenaars. Vol passie ben ik aan de slag gegaan met als resultaat mijn eigen atelier. Mijn vrije werk kenmerkt zich in hoofdzaak door een dynamisch lijnenspel, waarin afwisseling van diverse lijnen zorgt voor een spannend en levendig beeld. Horizontale, verticale en diagonale lijnen wisselen elkaar af, diversiteit in dikte en lengte, kleurcomposities die elkaar aanvullen en versterken, lijn krijgt karakter. Allen leiden ze een eigen weg, maar samen vormen ze een geheel. Lijn in harmonie. Daarnaast maak ik ook ‘uitstapjes’ met figuratieve veelkleurige glascomposities en maak ik werk in opdracht. Samen komen tot een mooi persoonlijk ontwerp, wat past bij uw interieur of tuin.

https://glasdock8.nl/Schilderkunst

Gijs Peterman

Gijs werkt graag met primaire kleuren en gaat “creatief” om met de omgeving. De doeken zijn levendig, krachtig van kleur en spreken tot de verbeelding. De laatste tijd heeft hij zich voornamelijk toegelegd op het schilderen van landschappen. Hij abstraheert het landschap zodanig dat het nog een herkenbare voorstelling blijft. Inspiratie wordt opgedaan tijdens fietstochten in de natuur.Textielkunst

Inge Witvers

Woont in Almelo. Met behulp van  allerlei textiel gerelateerde technieken vertaal ik graag één of meerdere delen van door mij gemaakte foto`s tot een te starten werkproces. Daarbij maak ik gebruik van mijn oog voor structuur en niet alledaagse details. Al werkend bouw ik aan mijn nieuw te ontstane compositie in de vorm van doeken en objecten. Kleur, lijn en textuur blijven tijdens het werken met allersoortige stoffen, zowel nonwoven als kunstvezels belangrijk. Vergane takken, uitgesleten stenen, ontmantelde panden en oude stofjes   zijn vaak inspiratiebronnen voor mij.

https://ingetextileartist.nl/Schilderkunst

Ingrid Groeneveld

Ingrid begon haar schilderscarrière in 1985. Haar artistieke vormgeving kreeg ze onder meer bij Galerie Bury in Amsterdam. Maar ze volgde ook de vooropleiding voor de kunstacademie het Cereleum. In het Zwitserse Lausanne.In Frieslanad,Drente en Twente volgde zij lessen o.l.v.Gudda de Vries, Karin Molleman ,Tine Mersman en Ben Kuipers. Ingrid Groeneveld heeft veel geexposeerd.  Buitenpost Gezondheidscentrum ,  van Beetsterzwaag, Nijverdal, Scheemda en Wierden. Atelier van Hulsen in Zeerijp, Galerie de Estrik in Surhuisterveen., Galerie de Veranda in Feerwerd, Galerie Geert w. in Noord Sleen, Huize Nieuw Rande in Diepenveen, Landgoed Oldruitenborgh in Vollenhove in  , Tuinen van Mien Ruis in Dedemsvaart , Kasteelhoeve in IJhorst, Galerie de kiekkast en kunstmarkt in Malaucene. In Galerie Groot’n Jans exposeert Ingrid twee keer 8 weken per jaar met verschillende thema’s zoals De vier Jaargetijden, De vier Elementen, en De zon in Frankrijk. Maar ik geef ook andere kunstenaars de kans. Zij vind het fijn om kunstenaars te stimuleren en uit te nodigen om mee te exposeren. De vernisages van Galerie Groot”n Jans zijn altijd gezellige happenings met veel boeiende exposanten en veel thema's.

Als de Histotische Kring Wederden exposeert met verschillende Thema's probeert Ingrid  altijd passende schilderijen erbij te maken. 

https://www.galeriegrootnjans.nl/Edelsmid

Hellen Muller

Op 16 jarige leeftijd verloor ik mijn hart aan het smeden van toffe sieraden van goud, zilver of andere metalen. Vol enthousiasme vertrok ik naar Schoonhoven om dit prachtige ambacht te leren.  Nu - zoveel jaren later - probeer ik mezelf nog steeds uit te dagen en te blijven vernieuwen. Voor mij staat daarbij de mens die het sieraad draagt altijd centraal. De herinneringssieraad is bijvoorbeeld een van mijn favoriete sieraden om te maken. Zo’n sieraad vertelt een verhaal en zorgt voor een blijvende herinnering. Ik maak natuurlijk ook nog veel meer andere mooie sieraden  Een greep uit mijn collectie is te vinden op en te bestellen via de website. 

https://www.atelierhellenmuller.nl/Fotografie

Rob Nijhuis

Als fotograaf zie ik een vervlakking op het gebied van schoonheid door de hoeveelheid filters die gebruikt worden op de social media kanalen en door tv programma’s zoals The kardasians en ex on the beach. Terwijl het bijna niet meer normaal is om jezelf te zijn. In mijn project fotografeer ik modellen tussen de 16 en 30 jaar met een “imperfectie” in het gelaat en probeer de “imperfectie” elders in de foto te laten terugkomen.  Waarom de leeftijdsgrens? Omdat ik van mening ben dat dit een gevoelige periode kan zijn. Pubertijd, verkering maar ook richting de 30…. Hoe zit het met kinderen krijgen? Is mijn “imperfectie” erfelijk?

https://www.robnijhuisfotografie.nl/Schilderkunst

Kees Visser

Geboren in 1943. Opleving leraar tekenen. Maakte eerst voornamelijk landschappen in aquarel.Schakelde later over op acryl verf.Via stillevens werd het werk meer surrealistischer. Maar altijd wel met humor. 


Schilderkunst

Johannes Martinus

Hallo, ik ben JoHaN Martinus(1960). Op deze website staan afbeeldingen van schilderijen die ik gemaakt heb. Ik ben in 2002 begonnen met het maken van schilderijen. De aanleiding was een, zelfgevraagd, verjaardagscadeau. Een kist met schilderbenodigdheden. Daarvoor heb ik veel tekeningen gemaakt. De onderwerpen liepen uiteen maar de manier waarop ik ze maakte was steeds gelijk. Uit foto's, tekeningen en andere afbeeldingen vezamelde ik delen en die voegde ik samen tot één tekening. Veelal waren het spotprenten en vrijwel altijd in zwart wit. Voor de schilderijen gebruik ik dezelfde methode maar met een dimensie extra: Kleur!. Ik maak gebruik van reëele afbeeldingen. Voeg deze samen. En dan blijkt dat de som van de reëele afbeeldingen niet altijd reëel is. Het gebruik van acrylverf op doek versterkt dit effekt. Het lijkt wel op een echte foto, de gladheid van het oppervlak en stralendheid van de kleuren. Maar je hoeft niet eens goed te kijken om te zien dat het echt geen foto is.

https://martinus.exto.nl/
Schilderkunst

Eva van de Burgt


In 1982 ben ik geboren in Geldrop, maar al sinds 1994 woon en werk ik in de prachtige omgeving van Twente. Mijn eerste schilderij ooit was een olieverfschilderij van Zwitserse bergen, maar ik tekende ik vooral heel veel paarden. Een enkele tekening van toen heb ik nog, maar de meesten heb ik weggegooid omdat ze er niet uitzagen zoals in de realiteit. In een gekke bui in 2017 heb ik weer een leeg doek en verf gekocht en ben ik begonnen met schilderen. Ik besloot toen het impressionisme te omarmen en het perfectionisme los te laten. Dit principe pas ik op steeds meer gebieden van het leven toe, omdat het een groot gevoel van vrijheid geeft. Je krijgt er de meest gave resultaten mee. Tijdens het schilderen geniet ik van al het moois dat er in de natuur te zien is en ik verwonder me tijdens het schilderproces over alles dat anders gaat dan verwacht. 

https://evavandeburgt.nl/Schilderkunst

Karst Kroeskamp

Karst Kroeskamp is in 1949 te Almelo geboren. Hij heeft de Nationale Schilderschool te Zwolle doorlopen, met de bedoeling het schildersbedrijf van zijn vader over te nemen. Dat is het uiteindelijk niet geworden. In 2007 heet hij het kunstzinnige gedeelte van die opleiding weer opgepakt en is begonnen met tekenen en schilderen. Hij heeft les gehad van Ginus Lindeman (Krevo – Almelo) Ben Kuipers (Le Pinceau – Ootmarsum) en Piet van der Hoef (Artilo – Almelo). Daarnaast heeft hij aan meerdere workshops deelgenomen zowel in binnen- als buitenland. Karst schildert vooral met olie- en acrylverf, zijn stijl van schilderen kan zowel realistisch als figuratief worden omschreven. Samen met Winny Lenderink  maakt hij nu gebruik van een winkelruimte aan de Grotestraat 151 te Almelo. De naam van dat gezamenlijke atelier is nog steeds "Atelier  Orange". 

ttp://www.galeriekarst.nl/
Pentekeningen

José Elfrink

Mijn naam is Jose Elferink, geboren in 1957 en woonachtig in Vriezenveen. Mijn basisopleiding heb ik genoten aan de DEVA vakschool in Almelo. Daar heb ik de basistechnieken geleerd, aansluitend ben ik gaan werken als desinatrice, iets dat weinig met kunst te maken had.  Nu la weer een tijdje aan de slag bij schilderclub Artilo in Almelo.  Eerst allerlei technieken opgefrist en nu steeds meer naar pastel. Mijn voorliefde gaat uit naar portretten van dieren.

https://elflash.exto.nl/
Schilderkunst

Patrick van den Burg

 Kunstenaar Patrick van den Burg uit Goor exposeert met zijn eigen abstracte werk – www.schilderijopsmaak.nl - op de Kunstmarkt Generatietuin Wierden. Zijn schilderijen kenmerken zich door de abstracte vormen die met gevoel op het doek zijn gekomen. Evenals het toepassen van aluminium en epoxy, waardoor er extra diepgang en beweging ontstaat. Zijn schilderijen zijn ook te zien bij Galerie Pots in Delden. Veel plezier haalt Patrick ook uit het geven van workshops aan kinderen, volwassenen of samen met een gezin een schilderij maken. Sinds dit jaar geeft Patrick zijn workshops in zijn nieuwe atelier in het voormalige laboratorium op de Stoomblekerij in Goor, genaamd ‘Kunstlab op Stoom’. 

www.patrickvandenburg.nlSieraden 

Gerda Wagenmans

Ik ben Gerda Wagenmans en ik maak sieraden van zilver (925). Zuiver zilver is te zacht om sieraden van te maken en daarom wordt het gelegeerd met andere metalen zoals koper of kwik. De inspiratie voor mijn ontwerpen haal ik uit voorwerpen of b.v. gebouwen die ik zie en hierin kan ik al mijn creativiteit kwijt. In mijn sieraden gebruik ik voornamelijk echte stenen. Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe blij ik mensen maak met een sieraad.Schilderkunst

Jos Engbersen

De schoonheid van mens en natuur heeft mij, Jos Engbersen, altijd gefascineerd. Mijn passie is om dit vast te leggen met acryl verf. Hierin kan ik spelen met het licht, de textuur en de kleuren om die schoonheid te benadrukken. Als kunstenaar, geboren en getogen in Almelo, heb ik al 50 jaren vele schilderijen gecreëerd die mij meenemen op creative reizen naar bekende en onbekende bestemmingen, in de natuur of in de emoties van de mens. Ik nodig u uit om om dezelfde reizen te maken in mijn galerijen. 

https://josengbersen.com/Schilderkunst

Laura Rominu

Corina Laura Rominu (1968 Alexandria Roemenië) heeft haar opleiding genoten op de Kunstacademie in Boekarest. Ze voltooide de studie met succes en deed een vervolgopleiding om zich te bekwamen in het schilderen van fresco’s, iconostases en Byzantijnse iconen. In Roemenië zijn 16 kerken die Laura vanaf de koepel tot beneden heeft beschilderd. Bovendien gaf ze vele workshops in Maastricht en omgeving.

https://art-rominu.nl/