WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

2022-08-31

Augustus 2022: Courgettes en dahlia’s

Hart van Wierden foto augustus Dahlias klein.jpg

Voor het derde jaar op rij hebben we in de Generatietuin courgettes aangeplant. Courgettes bloeien het hele seizoen en vruchten zijn er in de tweede helft van de zomer volop. Dit jaar staan er ook ronde courgettes. Het is leuk om eens een andere vorm mee naar huis te nemen. Plukken mag, maar laat wat over voor de volgende bezoeker.
Ieder jaar frezen we het courgetteveld. De grond wordt los en al het onkruid komt onder het oppervlak. Na het planten volgt er een periode van intensief wieden. De ondergespitte grassen en kruiden willen overleven en steken in een mum van tijd de sprieten weer boven de grond. Het is een jaarlijks gevecht met deze niet gewenste kruiden.
Hoewel ook de Generatietuin gebukt gaat onder de droogte, verbaast het mij toch hoe goed de meeste planten overleven. Zelfs de nieuwe aanplant probeert dapper stand te houden en tot nu toe is er nog steeds te oogsten van de courgettes. Water geven is geen optie in de Generatietuin. In het eerste jaar zijn we wèl met gieters in de weer geweest, omdat toen alles nieuw aangeplant was.
Dahlia’s mogen ook geplukt worden. Plukken is goed, want zo komen er steeds weer nieuwe knoppen en bloeien de dahlia’s tot ver in oktober door. Let er daarbij wel op dat je alleen de bloemen meeneemt die helemaal uit zijn. De knoppen moeten zich aan de plant tot een bloem kunnen ontwikkelen. Op de vaas is dat geen succes. Bovendien houden we zo kleur in het dahliaveld. Dit jaar hebben we er dahlia’s bij geplant en er is nu meer keus. Onlangs waren we blij verrast dat een bezoekster dahlia’s plukte voor het bruidsboeket van haar dochter.

Helga Sasbrink - 12:07:15 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.