WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

2023-11-17

Van drukte tot rust

Op 30 september was de Kunstmarkt in de Generatietuin. Samen met de Culturele Raad Wierden  heeft het bestuur van de Generatietuin dit georganiseerd. Met 35 kramen, vele kunstenaars, horeca en muziek was het een sfeervol spektakel. Het weer zat erg mee en we konden zeker 600 bezoekers begroeten. Het was een gezellige drukke dag met een grote variatie aan kunst. Beide organisaties kijken er met een goed gevoel op terug.
Inmiddels zijn alle kramen verdwenen en is de rust in de Generatietuin teruggekeerd. Er zijn op meerdere plaatsen stilteplekken in de tuin te vinden. Zittend aan de picknickbank overzie je aan de westelijke kant een grote ruimte omringd door groen. Op allerlei momenten van de dag is de bank wel door iemand in gebruik. Het is een fijne plek om je hoofd leeg te maken en de batterij weer op te laden.
In de wilgencirkel hebben we de oude picknickbank geplaatst. Dit is een mooie plek om je even terug te trekken. Ook al ben je hier in afzondering, toch bevind je je midden in de Generatietuin.
Ook aan de oostelijke kant staat een bank en hier hangt een andere sfeer. Je bent omgeven door bloeiende eenjarigen op de gasbuis, dahlia borders,  kruidentuin en courgettes. Op een zwoele zomeravond is het een heerlijk ontspannende plaats om te zijn.
In de herfst takelt de tuin langzaam af, het blad valt en de courgettes houden het voor gezien. In de winter als alle bloemen afgestorven, struiken en bomen kaal zijn, is de kruidentuin nog grotendeels groen. Ook dan is dit een fijne stilteplek waar je inspiratie kunt opdoen of gewoon zomaar je gedachten laten gaan. Als je goed kijkt zie je de nieuwe knoppen alweer aan de bomen en struiken zitten, een mooie belofte voor het komende jaar. De Generatietuin, nu doods en stil, komt in 2024 weer tot groei en bloei. Wat een heerlijk gevoel om je te midden van aftakeling, kou en verwering te verheugen op een nieuwe groene oase van rust.okt. 2023.jpg

Helga Sasbrink - 17:35:52 | Een opmerking toevoegen