WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

2023-12-19

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou er geen Generatietuin zijn. Zij zijn de pijlers waarop alles rust. In dit stukje vertellen ze zelf wat de Generatietuin voor hen betekent.
Marian Engelsma

Vier jaar geleden vroeg een vriendin mij of ik het leuk zou vinden om in de Generatietuin te werken. Omdat ik het heel fijn vind om in de natuur te zijn, ben ik op een dinsdagmorgen gaan kijken. Een gezellige groep vrijwilligers was aan het werk. Een paar jaar waren ze al bezig om van een stuk weiland een mooie tuin te maken met een verscheidenheid aan bomen, struiken, planten en bloembollen. De contouren waren al zichtbaar, maar er moest nog veel gebeuren om de jonge aanplant goed te verzorgen. Met veel plezier werken we met gemiddeld 8-10 mensen in de borders. Het is heel afwisselend werk, afhankelijk van het seizoen. Natuurlijk is ons koffie/theemoment de kers op de taart. Kennisoverdracht van planten en saamhorigheid maakt het elke keer weer een fijne ochtend in de steeds mooier wordende tuin, waar we met elkaar erg trots op zijn.

Marianne Klaas

In 2019 ben ik door Gerrie Bruins in aanraking gekomen met de Generatietuin.
Ik werk met heel veel plezier in de Generatietuin, jammer dat het in de winter tijdelijk stopt. We zijn met een enthousiaste, leuke groep vrijwilligers en iedereen draagt z’n steentje bij.
Het is ook nog eens leerzaam, je werkt lekker buiten in de “natuur” en het werk is heel afwisselend. Wat het vooral heel leuk maakt is dat de tuin steeds mooier wordt!
Vooral nu de kruidentuin klaar is, de dahlia’s het goed doen en de borders steeds meer vorm krijgen.

Willem de Looij
De liefde bracht mij als gepensioneerde vanuit het westen van het land naar Wierden. Behalve mijn partner kende ik hier niemand, best wel een risico om geen sociaal netwerk om je heen te hebben. Hobby’s en interesses zat, zo ook liefhebber van natuur. Via artikelen in de plaatselijke krantjes ben ik in contact gekomen met de mensen van de Generatietuin en hier vrijwilliger geworden. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen met een beetje gevoel voor natuur, een uitstekende keuze. Sociaal heel gezellig, lekker en gezond buiten bezig zijn en denk niet dat alleen echte plantenexperts welkom zijn, iedereen levert naar vermogen een bijdrage en het wordt in de toekomst nog veel mooier!
Ook vrijwilliger worden? Neem contact op met: Gerrie Bruins 06-17009414
Willem december 2023 1.jpg

Helga Sasbrink - 11:20:21 | Een opmerking toevoegen