WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
Scroll naar beneden voor meer informatie

 Zaterdag tijdens de landelijke natuurwerkdag met een grote groep vrijwilligers bezig geweest om de bomen te snoeien en de borders verder gereed te maken om de komende weken de planten te poten. Vandaag werden we verblijd met heerlijke bruine bonen soep en snert. Dat maakt het werken extra leuk!

De video van de heerlijke maaltijd tijdens de Natuurwerkdag. https://www.dropbox.com/s/39zchjkzqlka41e/IMG_2922.MOV?dl=0


Zaterdag 2 november is de landelijk Natuurwerkdag 2019. Wij gaan ook met vrijwilligers in de Generatietuin aan de slag. De Hoogstam Fruitbomen Brigade gaat bezig met het snoeien van de bomen. De andere vrijwilligers gaan de perken verder gereed maken om de planten de komende weken te kunnen poten. Tussen de middag wordt er gezamenlijk erwtensoep gegeten. Heeft u zin en tijd? U bent welkom om een handje te helpen. https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/boomgaard-generatietuin-wierden

 Er is de laatste tijd veel werk verzet. Niet alleen door de vrijwilligers, maar Grootgroener heeft de berg met zand verspreid over de tuin, de container heeft een nieuwe plek gekregen en er is heel veel onkruid gewied. Maar tijdens de werkzaamheden door de vrijwilligers op maandagmiddag is er ook altijd een pauze. Dan gaan we even gezamenlijk koffie drinken.  Dit voorbereidende werk zorgt er voor dat wij in november beginnen met het planten van de perken. Er zijn heel veel planten besteld en deze worden in verschillende weken gepland.

De duikers zijn geplaatst in de Wierdense Aa. Het deel van de Generatietuin waar de moestuinen gepland zijn is nu bereikbaar via het pad.De berg met grond aan de rand van de Generatietuin is afgegraven en de grond wordt verder in de tuin hergebruikt. Vandaag hulp gehad van meerdere generaties.,


Officiële start van werkzaamheden. Burgemeester en wethouder zijn hierbij aanwezig. 

Vanmorgen 11 juli is door burgemeester Doret Tigchelaar en wethouder Johan Coes de Generatietuin officieel in gebruik genomen. Onder grote belangstelling is er door beide nog granulaat opgebracht op de paden en is het publicatiebord onthuld. Deze week is er door vrijwilligers en bestuursleden samen met Grootgroener druk gewerkt om de paden aan de leggen en de berm in te zaaien. Het begin van fase 1 is een feit.

 Feestelijke start werkzaamheden Generatietuin

Donderdag 11 juli om 11.00 uur vindt de feestelijke start plaats van de aanleg van de Generatietuin aan de Akkerwal. Burgemeester Doret Tichelaar en wethouder Johan Coes zullen bij  dit feestelijke startmoment aanwezig zijn.

Voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Hieronder een impressie.
Geslaagde Informatieavond in gemeentehuis van Wierden.

 

Nieuws


Terug naar overzicht

07-02-2019

Generatietuin Wierden krijgt grond in beheer

WIERDEN - De gemeente Wierden en de Stichting De Generatietuin hebben een overeenkomst gesloten over het beheer van een stuk gemeentegrond in de wijk Zuidbroek. De stichting maakte al een tijd gebruik van dit terrein, maar door het tekenen van deze overeenkomst is dat nu ook formeel vastgelegd.

De Generatietuin is een plek waar ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten door samen te tuinieren. Vrijwilligers leiden schoolklassen rond en leren kinderen alles over wat hier wordt verbouwd. De overeenkomst werd getekend door voorzitter Gerrit Niezink en wethouder Johan Coes.
Bron: Dagblad Tubantia 7 februari 2019 door Han HavemanTerug naar overzicht


 

  

{}

 

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.